Mamáknak babákról…

Az első út autóval – Mire figyeljetek?

Az első út a kórháztól vezet haza, ehhez a legjobb, legkényelmesebb és legtöbbet választott mód az autózás. Ez azonban lehet, hogy nem is olyan sima ügy, ahogy azt gondolni lehet. Segítünk néhány jó tanáccsal, hogy zökkenőmentes legyen a hazaút.

A piciknek megfelelő ülések a 0 kg-tól kezdődőek lesznek, ebből van, ami 18 kg -ig, van, ami 25 kg-ig használható. A kiegészítők betétekkel szűkíthető az ülés, ezért felel meg ekkora méretkülönbség esetén is.

Amikor először ültetjük a babát az ülésbe az lesz az érzésünk, hogy túl nagy az ülés vagy túl kicsi a baba. 🙂

Nem kell megijedni, nyugodtan tegyétek bele a babát és húzzátok feszesre a biztonsági övet. Az ülésekhez általában jár az ülésszűkítő betét is, amit javaslunk betenni, így a baba feje is támasztva lesz, nem fog ide-oda zötykölődni.

Az ülést az autó gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz (isofix) vagy a biztonsági övhöz kell csatolni.

Előfordulhat, hogy úgy ítéljük meg nem jó ötlet ülve utazni, ez esetben az erre alkalmas mózeskosarakat is választhatjuk, de ebből is csak az I-SIZE gyerekülésekre vonatkozó új európai szabályozásnak megfelelő típust.

Egyébként nem érdemes az autósülést mellőzni, előbb-utóbb úgyis ebben fog utazni a pici. Semmi problémát nem okoz üldögélni a jól kitámasztott ülésben, még ha mi úgy is véljük, hogy nem lehet túl kényelmes “összegöngyölődve” utazni.

Az ülésnek, menetiránynak háttal kell lennie és ezt 15 hónapos korig tartani is kell.

Mi is az a I-SIZE gyerekülésekre vonatkozó új európai szabályozás?

Enélkül a bizonyítvány nélkül nem kerülhet forgalomba autós ülés.

Az I-size egy nagyon szigorú tesztfolyamatot ír elő a gyártóknak, mint pl. az oldalirányú dinamikus ütközési teszt, így az I-size minősítéssel ellátott gyereküléseknél biztosak lehetünk, hogy oldalirányú ütközés esetén is megfelelő védelmet nyújtanak a kis utazónak.

Érdemes vásárlás előtt megbizonyosodni, hogy az ülés rendelkezik-e ezzel a biztonsági jelöléssel.

 

Válogass óriási gyerekülés kínálatunkból a BabyGolya-Shop.hu webáruházban.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.