Mamáknak babákról…

Hogyan legyen biztonságos a bébikomp használata?

A bébikompot általában imádják a gyerekek, nagyon sokáig le tudja őket foglalni. Van azonban néhány dolog, amire jó figyelni, ha ebben időzik a baba.

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a bébikomp?
Egy járássegítő eszköz, ami segít “haladni” azoknak a piciknek is, akik egyedül még nem tudnak járni. Általában egy tálca található rajta, amihez általában (fejlesztő)játékokat is szoktak adni, így nem csak menni lehet vele, de egy jót játszani is.
A bébikompot épp ezért nem csak a babák szeretik nagyon, a szülőknek is nagy segítség. Csupán egy kis játszó sarok szükséges, ahol a komppal biztonságban tudhatjuk a babát. Ezalatt tudunk foglalkozni a saját teendőinkkel vagy pihenni egy kicsit.

Mivel elég gyorsan (kerekek vannak az alján) lehet vele mozogni, ezért néhány praktikus tanácsot megosztunk veletek, hogy semmiféle problémát ne okozzon a bébikomp bevetése.

 1. soha ne maradjon egyedül a kompban
  a mozgás könnyűvé válik, ezért a kontrollt könnyű elveszíteni benne, hiszen a suhanás nagyon izgalmas élmény, ezért szülői felügyelet mindenképpen szükséges
 1. veszélyforrásokat el az útból
  mivel elég gyorsan tudnak “száguldozni” a kicsik, hamar belelendülnek, ezért a legelső és legfontosabb, hogy az akadályokat elhárítsd mint pl. szőnyeg, küszöb, lépcső, így elkerülve a baleseteket
 1. érjen le a láb
  fontos, hogy mindkét talp stabilan földet érjen, akkor lesz biztonságos és helyes a használat
 1. méret
  csak a megadott méreten és súlyon belül használjátok (ez persze minden eszközre igaz)
  ha a tálca alacsonyabban van, mint a derék, akkor vedd le nyugodtan

 

Fontos megemlíteni, hogy a járás tanulást nem helyettesíti a komp. Napi 20-30 perc ebben a “járműben” jó, de folyamatosan biztosíts időt, hogy a kicsi magától is tanuljon járni!

 

Válogass bébikomp termék közül a BabyGolya-Shop.hu webáruházban.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.