Mamáknak babákról…

Valóban káros a puhatalpú babacipő?

Örök dilemma, hogy vajon segíti a babák fejlődését vagy káros a lábaknak a puhatalpú kiscipő. Mikortól lehet, érdemes használni? Mi alapján válasszunk? Hol lehet használni? Rengeteg kérdés mely felmerül szinte minden Anyukában mielőtt megvenné az első kiscipőt. Természetes, hogy a lehető legjobbat szeretnénk a babánknak ezért is fontos, hogy tisztában legyünk néhány alapvető ténnyel.

Néhány szóban a babák lábáról.

A baba talpát vastag zsírpárna borítja, lapos, és a láb boltozatai még nem alakultak ki. A baba lábujjaival is képes fogni, mozgatásukkal pedig a láb izomzatát erősíti. A láb boltozata pedig a járás folyamán alakul majd ki, a lábizmok működése segítségével. Fontos a sarok helyzete: az egészséges lábú kisbaba sarka állás-járáskezdéskor középállásban van és a talpa még egész felületével támaszkodik a talpon. A járás kezdeti időszakában viszont még gyakori, hogy a sarok befelé fordul, de ez nem probléma, nem kell kezelni. Amit érdemes tennetek: rendszeres mozgás, lábtorna (már járni tudó babánál), minél több mezítláb járatás a szabadban és a megfelelő babacipő megvásárlása.

Mikor vegyünk „valódi” cipőt babánknak?

Az első babacipőt – ami már alkalmas az utcai használatra – csak akkor szükséges beszerezni, amikor a baba ÖNÁLLÓAN, stabilan jár! Ha még mászik, aztán föláll, kapaszkodva lépeget egy kicsit, leül, megint mászik, tesz néhány lépést, visszahuppan – ekkor még inkább akadályozza a mozgásban egy merev talpú cipő vagy szandi, mintsem segítené. Tehát ilyenkor tökéletes megoldási lehetőség a lábának egy puhatalpú babacipő.

Az ideálís első kiscipő

Valódi, minőségi bőr legyen, mert az jól szellőzik ezáltal nem fülled be a babák lába. Jellemzően szarvasmarha bőrt használnak, de kiemelten fontos, hogy minőségi alapanyag legyen, mely nem színezi el a baba lábát, vagy a zoknit és tartós, nem kopik el már egy-két hét alatt. Ezért ajánlott olyan márkát választani, mely Európában készül és megfelel az európai előírásoknak.

A Fiorino ekoTuptusie kiscipők kizárólag Olasz bőrből kézzel készülnek, mely a kimagasló minősége mellett környezetbarát, nem tartalmaz egészségre káros nehézfémek (Kadmium, Ólom, Merkur, Cink, Arzén vagy Vas), ezáltal bababarát.

Mivel nincs cipőfűző, fontos hogy a baba lábára könnyen felhúzható legyen, ugyan akkor rajta is maradjon a folyamatos kúszás, mászás és futkározás közben. Ezért gumírozott pánttal van ellátva, ami nem engedi leesni a cipőcskéket semmilyen helyzetben.

Nagyon fontos még a biztonság is, hiszen a kis örökmozgók még nem tudnak kellően vigyázni magukra. A Fiorino kiscipői egyedi csúszásgátló talppal készülnek, mely ideális a csúszós járólapon vagy parkettán való futkározáshoz. Külön talpbetét pedig a hidegebb téli hónapokban védi a lábacskákat.

Ortopéd szakorvosok egybehangzó véleménye, hogy a mezítláb járás alapvető feltétele az egészséges láb fejlődésnek, de mivel a babák még nagyon érzékenyek és a zokni nem minden esetben ideális vagy elégséges ezért a puhatalpú kiscipő tökéletes választás lehet.

Termékeink hordhatók hordozáshoz, otthon, kocsiban vagy babakocsiban, vendégségben, játszóházban, családi napköziben, bölcsiben, óvodában, minden benti térben. Újszülött kortól akár 4-5 éves korig minden méretben és változatos, divatos színekben kapható a Fiorino ekoTuptusie kiscipői.

A megfelelő méret megválasztása

A legegyszerűbb, ha a babát rá állítjuk egy papír lapra és a saroknál illetve a nagy lábujjnál bejelöljük. Fontos, hogy ezt mind két láb esetén megtegyük, mert általában nem egyforma a két láb mérete. Az így kapott mérethez 1-2 cm-t adjunk hozzá a megfelelő mozgástér biztosításához.

Egy-egy Fiorino méret akár több hagyományos cipő méretet is felölel. Ez cipőink rendkívüli rugalmasságának köszönhető. A Fiorino puhatalpú bőr babacipő éppen ezért hosszabb ideig hordható, mint a hagyományos cipők.

 

Válogass a BabyGolya-Shop.hu webáruház kínálatából!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.