Mamáknak babákról…

Baba hinták – Nem egyszerű móka, a fejlesztést is segíti

Nagyon sok hinta kapható, már 0 éves kortól, most ezekben segítünk kiigazodni.  Emellett kitérünk arra is, hogy nem csak könnyebb altatás vagy jó szórakozás egy-egy hinta-palinta, hanem a fejlődést is jótékonyan segíti. Nézzük!

 

Már az Ókorban is hintáztatták a babákat, felismerték ugyanis, hogy a hintázás érzése a méhben töltött időt idézi, így különösen nyugtató. Fél éves kor alatt ehhez a pihenő székeket ajánljuk, nagy segítség az altatásban, és valóban nagyon szeretik a babák.

Fél éves kor fölött már választhatjuk az ajtóra akasztható típusok közül is, ezek már nem a pihenést, hanem a szórakozást jelentik a babáknak, ám sok hasznos szerepük is van a fejlesztésben.

Első ránézésre kissé fura. 🙂

A képen egy ajtóra akasztható babahinta látható, ezt a típust 6 hónapos kortól javasoljuk.

Kialakítása szépen megtámasztja a gyermek testét, ezzel biztosítja a helyes tartást, mindemellett kényelmes és biztonságos.

A hintázás nemcsak jó móka, de hozzájárul a megfelelő mozgásfejlődéshez is:  a baba kevesebbet fog elesni, könnyebben megtanul majd kapaszkodás nélkül járni, gyorsabb és biztonságosabb lesz a járástanulás folyamata.

Hintázás közben az érzékszervek egyszerre dolgoznak, ennek hatására erősödik a jobb és bal agyfélteke közötti kapcsolat is. Ez hosszú távon olyan pozitívumokat jelent a babára nézve, mint a könnyebb tanulás és a kreativitás fejlődése.

A hintázás egyébként oldja a belső feszültséget és a szorongást is, bár ennek nagyobb korban van inkább szerepe. Ezt mi sem támasztja jobban alá, hogy mi, felnőttek is szívesen ülünk hintába.

A nálunk kapható ajtóra akasztható  típusok a Munkchin márkanevet viselik. Ez egy Los Angeles-i márka, amit 1991-ben alapítottak. Elmondásuk szerint nagy hangsúlyt fektetnek az innovatív és modern termékek gyártására, szenvedélyesek és kreatívak.

Mi is ezt tapasztaltuk velük kapcsolatban, profi és minőségi termékek érkeznek tőlük. Megbízhatóak és stabilak az ajtóra szerelhető hintáik is, 12 kg-ig biztonságosan használható, a gyerekek is nagyon kedvelik.

 

Nagy választék a BabyGolya-Shop.hu wbáruházban.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.