Mamáknak babákról…

Babakocsi – az alapok, amikre figyelj vásárlásnál

Az első, ami felmerül kezdő szülőknél is, a babakocsi vásárlás. Nem olcsó mulatság, de azt is eláruljuk, miért nem érdemes ezen spórolni.

Súly – Méret

Érdemes súly és méret alapján is megfigyelni a babakocsit, főleg, ha például sokat közlekedtek majd autóval, magyarán sokat kell összecsukni és szétnyitni a kocsit, és ki-be pakolni a csomagtartóba. Apróságnak tűnik, de rá fogtok jönni, hogy mennyivel jobb, ha akár egy kézzel is szétnyitható a váz.

Kerék

Több típus van, itt a szerint jó dönteni, hogy főként betonozott járdán vagy inkább döcögősebb utakon járunk. A zötykölődős utakhoz a nagy gumikerék lesz a jó választás, sima terepre a kisebb kerekek is megfelelőek lesznek.

A 3 vagy 4 kerék között inkább csak design különbség van.

Bevásárláshoz

Ha sokszor tervezünk a kicsivel bevásárolni, piacra járni, akkor jól jöhet a kocsi váza alatt lévő érdemes figyelembe venni a kocsi váza alatt lévő helyet.

Kiegészítők

Érdemes lehet inkább drágább típusú kocsit választani, ha tartalmazza a kiegészítőket, mint például esővédő, szúnyogháló, napernyő, matracbetét, mert ezek olyan szükséges kiegészítők, amiket külön is meg kellene venni. A kocsival együtt olcsóbb, akár 20-30 ezer forintot is meg tudtok így spórolni.

Állítható magasság

Mivel te és a párod vagy a nagyik, barátok is tologatják a babakocsit, nem árt, ha van a kocsin magasság állító tolókar, hogy mindenki kényelmesen tudja használni. 

Huzat

Nagyon hálás leszel magadnak, ha levehető huzatú kocsit választasz. Ez egyébként minden termék vásárlásánál első számú szempont lehet! Nem kell nagyon magyarázni, sokkal könnyebb lesz így az életed. 🙂

Újszülöttnek

A 3 az 1-ben lesz a legjobb megoldás. Míg nem tudnak stabilan üldögélni, addig a mózeskosárban tudjuk őket vinni. A sportkocsis ülő feltét pedig jöhet, ha már megy az ülés. Az autós hordozó is hálás dolog, ha elalszik a kicsi az autóban, nem kell felébreszteni, egyszerűen kiemelhető és rátehető a vázra.

Kupola

Jó választás lehet a szélesen kinyitható vagy zipzárral bővíthető típus, ez esős, szeles vagy erős napsütésben igazán szerencsés. Nyáron fontosak lesznek a szellőzőnyílások is, különösen fülledt időben.

Ár

Mindenki maga dönti el, mi a keret. Az olcsóbb kocsik is megfelelőek, de ahogy írtuk, érdemes a felszerelést megnézni, nehogy drágább legyen a végén… Ha tervezzük a kistesó érkezését is, akkor legalább 3-6 évig bírnia kell a strapát, ezért érdemesebb a magasabb kategóriájút választani.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.