Mamáknak babákról…

Babakocsik legfontosabb funkciói

Szóljunk egy kicsit részletesebben a babakocsik funkcióiról is, mert okozhat fejtörést a szülőknek egy-egy kiegészítő vagy funkció fontossága.

Dönthető háttámla

Érdemes figyelni arra, hogy a háttámla több fokozatban állítható legyen. Vízszintesig dönthető háttámla az újszülötteknek javasolt, kényelmesen tudnak benne hason is “utazni”, de a kocsiban alvó babáknak is praktikus lehet.

A sport kocsik háttámlája általában 30 fokig dönthető. Ez előnyös, mert a nagyobb babák, akik már gyakorolják az ülést, nem igazán szeretik, ha nagyon megdöntik nekik a háttámlát. Ők már nézelődni szeretnek.

Bővebben a babakocsi típusokról ebben a cikkben (Babakocsi típusok) írtunk!

Tolásirány változtathatósága

Újszülött korban szívesebben toljuk úgy a babakocsit, ha szemben van velünk a baba. Így mindig szem előtt van, biztonságosabbnak érezzük.

Multifunkciós babakocsi esetében a mózeskosarat úgy lehet a vázra kattintani, hogy a baba szemben van a szülővel. A sport feltéténél általában változtatható az irány, így ahogy nő a baba és nő a kíváncsisága és már mi is nyugodtak tudunk lenni, akkor is, ha nem felénk néz a baba, kifordíthatjuk a “nagyvilág” felé.

Tolókar magasságának állíthatósága

Praktikus, ha a tolókar állítható, mert így apuka, anyuka, testvér, mama is kényelmesen tolhatja a babakocsiban utazó babát.

Fékezhető és bolygósítható kerekek

A bolygó kerekes babakocsival általában könnyebb közlekedni, fordulni, a fék pedig minden babakocsinál elengedhetetlen funkció.

Sportrész lábtartójának állíthatósága

Mivel gyakran alszanak el a gyerekek a kocsiban, így fontos szempont lehet a lábtartó állíthatósága is, kényelmesebben alszanak, ha lábuk a testükkel egy vonalban van.

Tartozék lábzsák

Általában tartalmazzák a babakocsik, téli hónapokban elengedhetetlen.

Összecsukhatóság

Érdemes lehet sok utazáshoz az egy kézzel is szétnyitható modelleket választani, sok bosszúságtól megóvhatjátok magatokat.

Válogass babakocsi kínálatunkból a BabyGolya-Shop.hu webáruházban.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 hozzászólás “Babakocsik legfontosabb funkciói”