Mamáknak babákról…

Top tippek a babakocsi tisztántartásához

Nincs az a tökéletes óvatosság, ami megóvná a babakocsit a szennyeződésektől. Szerencsés esetben a huzat levehető és kimosható, ám ezen túl is jól jöhet néhány tipp, hogy olyan legyen, mint újkorában.

Ha levehető a huzat, akkor is érdemes figyelembe venni néhány jó tanácsot. 30 fokos vízben, lehetőleg kézzel mosd ki a huzatot, centrifugázás és szárítógép szóba sem jöhet. Folyékony mosószert ajánlunk és természetes szárítást.

Ha nem vehető le a huzat, akkor folyékony mosószeres vízzel érdemes jól átitatni, majd szivaccsal lehúzni a nagyját, utána sima vízzel megint, és a végén egy jó vastag száraz törölközővel átdörzsölni. Aztán jöhet a száradás

Ha már olyan szennyeződések vannak, amiken ez sem segít, az apukák sajátos megoldásra szokott lenni, az autómosó… Végülis kocsi… 🙂 Ennek a módnak a megítélését rátok bízzuk.

A kádba vagy zuhanyzóba állított kocsit vízzel “leveretni”, mosószeres vízzel átsikálni… Radikális, de hatásos megoldás.

Nyáron inkább ajánlott, mert könnyebben megszárad, de a radiátor mellett sem lehetetlen, de értelemszerűen több idő kell neki. Mosás után érdemes jól átdörzsölni törölközővel, hogy segítsük a száradást.

Ha van udvar, használhatunk magasnyomású mosót is, így könnyebb dolgunk lesz a súrolásnál, kevesebb lesz a makacs szennyeződés.

A műanyag alkatrészeket, szíjakat puha, nedves ruhával tisztítsuk, itt kerüljük a durva tisztítószereket, súrolást.

A fém alkatrészeket száraz ruhával töröljük át, hogy eltávolítsuk a port és a vizet. Ha a fém alkatrészek sárosak lesznek, tisztítást követően, illetve minden téli használat után, kenőanyag használata javasolt a mozgó alkatrészek kezelésére.

A kerék rendszer alkatrészeit, azaz a kerékagyat és a tengelyeket a WD-40 kenőanyagodal jó kezelni, különösen homokos környezetben vagy téli használat után.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.