Mamáknak babákról…

5 kiegészítő, hogy biztonságosabbá tehesd a szobát

Ahogy a pici elkezd mozgolódni, mászni, felállni, lépkedni, nem csak számára válik izgalmassá a világ, de a mi életünk is tele lesz “izgalmakkal”.

Most mutatunk 5 hasznos kiegészítőt, amivel sokat tehetünk azért, hogy a baba biztonságos körülmények között tudja feltérképezni a szobát és a vele együtt a világot és mi is nyugodtabbak lehessünk.

Sarokvédő

A legkritikusabb rész első perctől fogva az asztal sarka, mert ez bizony mindig ott van, ahol a kicsi felemeli a fejét vagy fel akar állni. Nem csoda, hiszen nagyon szeretik a kis asztalkákat segítségül hívni, hogy felálljanak és nagyon izgalmas az asztal alatt “szórakozni”. Anya, apa pedig feszült figyelemmel kapkod a sarkakhoz…
A sarokvédő lekerekíti az éleket és puha gumírozott bevonata az esetleges ütközést is tompítja, így maximum egy kis összekoppanáson túl nem lesz nagyobb a baj.

Becsapódás gátló

A másik nagy segítség a felálláshoz az ajtó, ami viszont mozog, így könnyen bajba tudja sodorni a kis felfedezőket. Ez az ajtóra tehető becsapódás gátló meg tudja akadályozni, hogy az ajtó becsapódjon és rácsapódjon a kicsi ujjaira.

Egyébként szellőztetésnél is nagyon praktikus, nem kell félni, hogy a huzatban becsapódik az ajtó és felriasztja álmából vagy megijeszti a babát.

Konnektor dugó

Minden nagyon érdekes, amibe be lehet kukkantani vagy be lehet dugni az ujjacskákat, hiszen ez is fontos része a felfedezésnek. Mit lehet tenni, konnektorból ráadásul minden szobában akad néhány, ezzel folyamatosan izgalomban tartja a kicsik fantáziáját… A szülők rettegés helyett ki tudják iktatni ezt a sok izgalmas lyukacskát ezzel a konnektor dugóval, így egy veszélyforrással kevesebb.

Szekrényzár (fiókos)

A harmadik nagy segítség a felálláshoz a komódok, szekrények lesznek, amik fiókjaira nem árt egy kis extra biztonsági felszerelés, mint ez a szekrényzár. Így elkerülhetjük annak a veszélyét, hogy odazáródjanak egy óvatlan pillanatban az ujjak.

Szekrényzár (ajtós)

Ez a típus az ajtós szekrényekhez alkalmas. Nagyon izgi a szekrényeket nyitogatni, pakolgatni bennünk, azonban ez felügyelet nélkül veszélyes lehet. Ha szeretnénk elkerülni, hogy míg elfordulunk, ne legyen tárva nyitva a szekrény ajtaja, valahol benne mélyen egy rendezkedő baba, akkor ajánljuk ezt a típusú szekrényzárat. A pakolgatás maradjon meg közös programnak, anya vagy apa vigyázó szemeivel.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.