Mamáknak babákról…

Hogyan válasszunk baba kiságyat?

A babaszoba berendezése a babavárás időszakának egyik legjelentősebb és ezáltal különleges mozzanata. Izgalmas és kihívásokkal teli perceket jelent, főleg, ha az első babánkat várjuk.

Az egyik legelső beszerzendő termék az a baba kiságy, de zavaróan sokféle, fajta lehet, a kínálat óriási.

Kombi kiságy

A kombi kiságy általában pelenkázóval és komóddal kiegészített “hagyományos” rácsos kiságy. Ezáltal nem csak színben, de méretben is garantáltan passzolnak az elemek egymáshoz és a legfontosabb elemek ezzel már meg is vannak.

Ugyan akkor a leújabb kombi kiságyak még ettől is többet nyújtanak, hiszen nem csak pelenkázó és egy komód képezi részét a szettnek, hanem a későbbiekben akár ifjusági ággyá is alakítható egy éjjeli szekrénnyel és íróasztallal. Ezáltal sokkal tovább a gyermek iskolás koráig használható. Ilyen kombi kiságy például a Lorelli Maxi Plus családja, mely akár 9 különböző színben is elérhető.

 

Miért olyan praktikus?

A pelenkázó alatt mindig találsz néhány polcot vagy fiókot, így itt el tudod helyezni a pelenkákat, krémeket, esetleg az aktuális ruhákat is. Ha megvetted, gyakorlatilag el is készült a babaszoba legjava, hiszen ezt az ágyat 2-3 éves korig tudjátok használni – addig, amíg a pelenkázás is aktuális kérdés marad. Egyes változatok még ezután is hasznosak, hiszen ifjúsági ággyá alakíthatóak.

 

Rácsos kiságy

A rácsos kiságy nem feltétlenül rácsos mindenhol, manapság már népszerűbbek azok a változatok, amiknek a fej- és a lábrészük zárt. Ez lehetővé teszi, hogy a rácsos ágy ne legyen olyan zord hatású, lehet díszíteni, vagy már eleve díszítetten megvásárolni. Persze ez nem alapkövetelmény, elvégre a hagyományos változatot is könnyű feldobni rácsvédővel és baldachinnal.

Kinek jó?

A rácsos kiságy jó választás akkor, ha szeretnétek spórolni, illetve könnyen mozgatható, esetlegesen járókaként is bevethető változatot kerestek, továbbá nincs túl sok helyetek a gyerkőc számára.

 

Miért olyan praktikus?

 

A rácsos kiságyak általában jóval olcsóbbak a pelenkázóval ellátott társaiknál, de a kisebb összegért kevesebbet is kapsz: ezekhez az ágyakhoz nem jár pelenkázó komód. Akkor mi a megoldás? Ha valóban kis helyetek van, vásárolhatsz ágyra szerelhető pelenkázót, illetve célszerű a kiságyhoz ágyneműtartót venned, hiszen így könnyen elhelyezheted a szükséges holmikat. Amennyiben nem kell mindenáron spórolnotok a hellyel, vehetsz külön komódot is, amin kialakíthatod a saját pelenkázó részlegeteket. Ennek előnye, hogy nem kell az ággyal együtt mozgatnod, bárhol elhelyezheted a szobában. Ma már a legtöbb gyártónak vannak színben és mintában egymáshoz illeszkedő kiságyai, komódjai, mint például a Klups Paula kiságy és hozzá illeszkedő komód és szekrény.

 

Babaöböl, bölcső

A bölcső nem ismeretlen kellék szüleink, nagyszüleink számára, nekik még alapvető része volt ez a hasznos kiegészítő a babakelengyének. Manapság azonban egyre ritkábban választják ezeket a fekvőhelyeket a szülők. Pedig még mindig ugyanolyan hasznosak! A Lorelli First Dream ringatható babaágyai ideális választás lehet.

 

Kinek jó?

 

A babaöböl azoknak jó választás, akik szeretnének közel aludni a babájukhoz, de nem akarják ahhoz szoktatni, hogy egy ágyban pihenjenek (vagy nem is férnének el kényelmesen). A bölcső hasonlóképpen megfelel erre a célra, további előnye, hogy minden oldalról védett, illetve ringatható. Hátránya az öböllel szemben, hogy nem lehet olyan közvetlenül az ágy mellé helyezni.

 

Miért olyan praktikus?

 

A babaöböl és a bölcső is egyaránt biztosítja, hogy a kisbabád mindig a közvetlen közeledben legyen – éjjel és nappal egyaránt. A szűk tér megnyugtatja az újszülöttet, hiszen a pocak ölelésére emlékezteti, ám ez egyben a hátránya is ezeknek a fekhelyeknek: sajnos nem tudod őket sokáig használni. Még a nagyobb változatok is legfeljebb 5-6 hónapos korig szoktak megfelelőek lenni, ám éppen ez az az időszak, amit sokan csupán túlélni szeretnének. Szóval erre az időtartamra nagyon jó választás egy ilyen kiságy, ugyanakkor mérlegelni kell, mennyit tudtok rááldozni, hiszen korántsem fogjátok annyi ideig használni, mint a korábban említett két ágytípust.

 

Még több kiságy és bababútor a BabyGolya-Shop.hu webáruházban!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.