Mamáknak babákról…

Futóbicikli – Mitől olyan nagyszerű?

Egyre több gyerkőcöt lehet látni suhanni az utcákon, alattuk egy pedál nélküli biciklivel, mégis száguldanak és gurulnak, ameddig csak bírják!  Ez a csodajármű alapjaiban fordította meg a kerékpározni tanulást, és egy remek híd lett a kismotorokat kinőtt, de a biciklihez még kicsi gyerekek számára. Nézzük mitől annyira kedvelt szülők és gyerekek körében is.

Biztos számodra is felejthetetlen élmény a bicikli ülése mögé tett seprűnyél, aminek a végét (általában) apa vagy anya szorongatja. Ez a fajta tanulás egyszerre próbálta a gyerekekkel megtanítani a pedálozást és az egyensúlyozást is, ami persze nem lehetetlen, mindannyian tudunk biciklizni, ám általában hosszas folyamat volt ez.

A Futóbiciklit javarészt a kismotort kinőtt (kb.  1,5 éves kortól) kicsik szokták birtokba venni. Azért nagyszerű, mert a fentebb említett módszerrel ellentétben, először egyensúlyozni tanul meg a gyerek, ráadásul, ezt ő szabályozza, eleinte csak lépeget, aztán a gyorsulás eléréshez jön a  futás, aztán a jól megérdemelt gurulás. Tehát az egész egy élmény, miközben ő, saját magától érte el a jó egyensúlyozást.

Később az igazi, kétkerekű, pedálos biciklizés már seprűnyél nélkül is menni fog, sokkal gyorsabban és egyszerűbben tudják elsajátítani ezt a fajta összehangoltságot.

Sok szülő számol be arról, hogy már 1-2 hét futóbiciklizés hatására látható egyéb helyeken is (pl. játszótér) a koordináció fejlődése.

A választásnál rengeteg szín és forma elérhető, egyetlen egy dologra kell mindenképpen odafigyelni, hogy leérjen a lába a kicsinek. Érdemes olyan típust választani, aminél állítható az ülés (és a kormány), így tovább fogja tudni használni.

Kiránduláshoz, nyaraláshoz is magatokkal vihetitek, szerencsére nem foglal sok helyet és a futóbiciklivel való közlekedés segít a sok energia levezetésében is, és egyben izgalmas is a gyerekeknek.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.