Mamáknak babákról…

Milyen etetőszéket válasszak?

Sok etetőszék kapható, kiigazodni, hogy melyik lenne számunkra a legjobb már nem is olyan egyszerű. Ebben segítünk most, hogy biztosan jól sikerüljön a választás.

Fix etetőszék

Legnagyobb előnye, hogy “együtt nő a gyerekkel”, kornak és méretnek megfelelően állítható. Magassága miatt kényelmes etetést biztosít, szembe ülhetünk a babával és az asztalt is “felér”.

A nagy lábaknak köszönhetően nagyon stabil, műanyag és fém anyaga pedig könnyen tisztítható, ami nem árt egy ilyen termék esetében.

Dönthető etetőszék

Legnagyobb különbség a fix etetőszékekhez képest, hogy mind a magassága mind a háttámla pozíciója állítható, ezáltal sokkal jobban a pillanatnyi igényekhez igazítható. Ugyan akkor a hátránya, hogy összecsukott állapotban több helyet foglal mint a fix társai.

Multifunkciós etetőszék

Ezek a típusok rengeteg hasznos funkcióval rendelkeznek, nem csak evéshez tudjátok használni majd. Ezeknek az ára magasabb, de akár 2-3 másik terméket is kiválthatnak, így érthető az árkülönbözet, ráadásul akár 6-7 éves korig használni tudjátok.
Átalakíthatóak kis székké, asztallá, amely mellett a gyermek egyedül is ehet, színezhet, kikarózhat.

Fa etetőszék

Sokak számára a legdekoratívabb etetőszék, valóban nagyon szépen és minőségi módon kidolgozott darabok kaphatóak, ezek illenek legjobban a lakásba.

Itt is vannak olyan típusok, amik kis asztallá és székké alakíthatóak, így több évig ki lehet használni.
Amit hátrányként szoktak említeni ezzel a típussal, hogy nehéz tisztítani, ám a gyártók elkezdték kiküszöbölni ezt a problémát, például ennél a típusnál az ülőke műanyag borítású, így könnyen vizes ruhával tisztítható.
Székmagasító ülés
Praktikus lehet, ha utazunk, mert az autóban könnyen elfér, így étteremben, vendégségben is asztalhoz tudjuk ültetni a babát, úgy, hogy kényelmesen és biztonságosan ücsöröghessen. A lábak magassága állítható, így ez a típus is fél éves kortól akár 3 éves korig is jó lesz.
Etetőszéket általában 6 hónapos kortól lehet már biztonsággal használni, amikor már az ülő  és tartóizmok megfelelően kifejlődnek, így a baba kényelmesen tud ücsörögni a székbe. Általában minden székhez jár biztonsági öv is és a tálca kivehető, hogy a baba is asztalhoz tudjon ülni velünk. Általában 15 kg súlyhatárig használhatóak biztonsággal, de ez minden terméknél fel van tüntetve.

 

Válogass etetőszékeink közül a BabyGolya-Shop.hu webáruházban.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.