Mamáknak babákról…

Miért nélkülözhetetlen a kenguru?

Azt már bizonyára tapasztaltátok vagy tapasztalni fogjátok, hogy babakocsival közlekedni igazán nagy kihívást tud jelenteni. A sok lépcső, küszöb, padka mintha egy akadály pályán kellene közlekedni.

Nagy könnyedséget ad, ha a babát egyéb módon is magunkkal tudjuk vinni. Erre nyújt kényelmes megoldást a kenguru.

A közlekedési nehézségeken túl praktikus lehet a boltban, piacon is, a kezed szabad marad, így kényelmesebben tudsz vásárolni, a baba pedig kényelmesen és biztonságosan veled lehet.

A kengurut 2-3 hónapos kortól ajánljuk, mert addigra általában az ülő, a gerinc és a nyak tartóizmai is kellően kialakulnak.

Általában 5-7 kg-ig szokták elől (a mellkasnál) vinni a babát, ezt követően inkább hátnál történik a hordás. Ennek oka a súly. Elől a csípőddel támasztod alá a súlyt, ami kényelmetlen és hosszabb távon szinte lehetetlen is. Hátul (ahogy a hátizsákot is visszük), sokkal nagyobb súlyokat tudunk hosszabb távon, kényelmetlenség nélkül vinni.

Válaszd bátran kirándulásokhoz, hosszú sétákhoz a kengurut, mert a babának is nagyobb élmény és neked is kényelmesebb megoldás, mint a babakocsit átküzdeni a terepen. A mindennapokat is megkönnyíti, főleg ha nincs segítséged egy bevásárlásban.

Könnyen felvehető maga a kenguru és a baba is könnyen beleültethető, egy harmadik fél bevonása nélkül is. Általában állítható a méret, így “együtt tud nőni” a gyerekkel.

Több típus elérhető a piacon, a kisebbeknek ajánlott olyat választani, ami megtámasztja a fejet, így kényelmesen tud pihenni és nézelődni is a baba.

A kenguruk általában olyan kialakításúak, mint egy hátizsák, tehát jól párnázottak a vállrésznél és légáteresztő anyagból készülnek, hogy komfortosak lehessenek a séták.

A legfontosabb a kengurukban talán mégis az, hogy megadja a babának a szülő közelségét, ami számára a legfontosabb. Biztonságot, melegséget és nyugalmat ad, hogy a mellkasunkon vagy a hátunkra hajtva a kis fejét sétálhat velünk. Apukák is nagyon szeretik ebben szórakoztatni a babát, jöhet játék, séta vagy altatás is.

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.